by Kulcsár Noémi

Hosszú hajat szeretnél, de a hajad töredezettsége alaposan lelassíthatja a növekedés folyamatát? Bár a tincseid növekednek, de a hajvégek elvékonyodnak és letörnek, így a hosszabbodás nem látványos?

A probléma forrása lehet a vitaminhiány.

Ahhoz, hogy egészséges, fényes és erős hajad legyen, fontos, hogy mindig részesülj a megfelelő vitamin és ásványi anyagok ellátásában. A haj egészségéhez és szépségéhez szükséges, hogy rendben legyen a vas és a kálcium beviteled.

Ha akárhogy is próbálkozol visszafordítani a folyamatot a hajvégeid mégis megállíthatatlanul töredeznek, érdemes elgondolkodnod rajta, hogy nincs-e vitaminhiányod, amitől gyengébbek és kevésbé ellenállóbbak lesznek a hajszálaid.

Külső hatás

A hajsütővas, valamint a hajvasaló sajnos károsítja a hajat, különösen a mindennapi használat esetén. Ha a legmagasabb fokon használod, mindegy milyen készülék, elégeti, töri a hajat.

Ezért a hajvasalót 170 Co alatt érdemes használni. A hajvasaló által okozott károkat nagyon nehezen lehet helyreállítani és akár 1-2 évig is folyamatosan rövidre kell vágni a tincseket. Ez idő alatt kerülni kell a hajsütőt, hajvasalót és az erős napsugárzást is!

Haj védelme

Ha már megtörtént a baj, akkor is szükség van a tincsek ápolására. A legjobb, ha száraz, töredezett a hajra való sampont és hajvégápoló szérumot használsz. A sérült hajnak folyamatos ápolásra van szüksége, ezért olyan balzsamot, pakolást vagy krémet válassz, amit nem kell kiöblíteni a hajból, a használat után.