Adatok felvétele

A honlapon lévő információk megtekintéséhez személyes adatok megadása nem szükséges, azonban a szolgáltatások igénybevételéhez bizonyos személyes adatokra szükség van.

A szolgáltató a következő szolgáltatásokhoz kérhet személyes adatokat:

  • időpont foglalás
  • hírlevélre feliratkozás

A rendelkezésünkre bocsátott személyes adatok a következők lehetnek:

  • név
  • cím
  • e-mail cím
  • telefonszám

Ezekben az esetekben az adatok felvétele előtt a szolgáltató tájékoztatja az érintetteket az adott konkrét adatkezelés szabályairól, illetve beszerzi a konkrét adatkezelésre vonatkozó előzetes hozzájárulásukat, mely bármikor visszavonható.

Az Ön által megadott adatok mellett a szolgáltató automatikus adatgyűjtő eszközökkel (cookie-kal) adatokat gyűjthet a webhelyeinek, webes alapú alkalmazásainak használata közben. A honlap technikai üzemeltetése érdekében a következő, – személyes adatokat nem tartalmazó – automatikusan keletkező információkat használja fel átmenetileg:

  • a számítógép internetprotokoll-címe (IP-címe),
  • domain-név (URL),
  • a hozzáférés adatai,
  • az ügyfél file lekérés (mely oldalakat tekint meg és milyen hivatkozásokra kattint rá),
  • a HTTP válaszkód,
  • a weboldal adatai ahonnan a lekérés történt,
  • a látogatás alatt forgalmazott bájtok mennyisége,
  • a látogatás időpontja és hossza
  • a megtekintett oldalak adatai, illetve
  • a használt böngészőprogram típusa és nyelve.

További információt a Cookie használatról a továbbiakban talál.

Adatok felhasználása, továbbítása

Az általa kezelt személyes adatokat harmadik személy számára – a jogszabályok által előírt kötelező esetek kivételével ill. az érintett hozzájárulása nélkül – semmilyen körülmények között nem továbbítja.

Az Ön által megadott adatokat és információkat az alábbi célokra használhatja fel:

  • piackutatás, piaci elemzés,
  • vevői szokások elemzése,
  • látogatottsági statisztikák összeállítása,
  • tájékoztatás nyújtása új termékekről, szolgáltatásokról,
  • tájékoztatás nyújtása különböző akciókról,
  • vevői reklamációk intézése,

A Szolgáltató – a vevői, partnerei és egyéb ügyfelei személyére, adataira – valamennyi információt üzleti titokként kezeli.

Adatbiztonság

A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében Szolgáltató kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásainkat rendszeresen ellenőrizzük és a technológiai fejlődéssel összhangban fejlesztjük.

Tájékoztatás

Írásbeli kérés esetén a Szolgáltató tájékoztatja az érintetteket személyes adataik kezeléséről.

A cookie-t a webszerver küldi a látogató böngészőjének, majd a böngésző visszaküldi a szervernek. A sütik kizárólag adatokat tartalmaznak, vagyis nem tartalmaznak futtatható állományokat, vírusokat, illetve kémprogramokat (spyware) és nem férnek hozzá a felhasználó merevlemezének adataihoz. (A süti egy kódolt adatsor, egy elérési útvonal, ami csak az adott szerverrel együtt értelmezhető. Magát a felhasználó adatait a szerver tárolja, nem a süti.

A weboldal cookie-kat használ:

A weboldal kétféle sütit használ: időszakosat és állandót. Az időszakos sütik olyan ideiglenes fájlok, amelyek a bejelentkezett időszak végéig, vagy az alkalmazás (böngésző) bezárásáig maradnak a felhasználó eszközén. Az állandó cookie-k pedig a paraméterükben meghatározott ideig, vagy manuális törlésükig vannak jelen a felhasználó eszközén.

 A cookie-kat a következőkre használjuk:

  • Weboldal teljesítménymérése
  • Böngészés elemzése
  • Feliratkozási szokások mérése
  • Releváns reklámok megjelenítése

Bővebb információért böngészőjében látogassa meg az alábbi oldalak valamelyikét:

GoogleChrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en

MozillaFirefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences

Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042

Windows Internet Explorer: http://support.microsoft.com/kb/196955

 

Mobil böngészés esetében:

Android: http://developer.android.com/reference/android/webkit/CookieManager.html

Blackberry: http://docs.blackberry.com/en/smartphone_users/deliverables/3200/Turn_off_cookies_in_the_browser_60_1072866_11.jsp 

Opera: http://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

SafariiOS: http://support.apple.com/kb/PH5042

A weboldal látogatottsági adatait a Google Analytics szolgáltatás igénybevételével méri a Szolgáltató. A szolgáltatás használata során adatok kerülnek továbbításra. A továbbított adatok az érintett azonosítására nem alkalmasak. A Goggle adatvédelmi elveiről bővebb információ itt olvasható: http://www.google.hu/policies/privacy/ads/

Hírlevél, DM tevékenység

A gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. §-a értelmében Felhasználó előzetesen és kifejezetten hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató reklámajánlataival, egyéb küldeményeivel a regisztrációkor megadott megkeresse.

Továbbá Ügyfél a jelen tájékoztató rendelkezéseit szem előtt tartva hozzájárulhat ahhoz, hogy Szolgáltató a reklámajánlatok küldéséhez szükséges személyes adatait kezelje. Ehhez a Szolgáltató a Mailchimp rendszerét használja.

Szolgáltató nem küld kéretlen reklámüzenetet, és Felhasználó korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen leiratkozhat az ajánlatok küldéséről. Ebben az esetben Szolgáltató minden – a reklámüzenetek küldéséhez szükséges – személyes adatát törli nyilvántartásából és további reklámajánlataival nem keresi meg a Felhasználót. Felhasználó a reklámokról leiratkozhat az üzenetben lévő linkre kattintva.

Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény 20. § (1) bekezdése alapján, meg kell határozni a hírlevél-küldés adatkezelése körében a következőket:

  • az adatgyűjtés ténye,
  • az érintettek köre,
  • az adatgyűjtés célja,
  • az adatkezelés időtartama,
  • az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye,
  • az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése.

 Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: név, e-mail cím, nem, dátum, időpont.

Az érintettek köre: A hírlevélre feliratkozó valamennyi érintett.

Az adatkezelés célja: reklámot tartalmazó elektronikus üzenetek küldése az érintett részére, tájékoztatás nyújtása az aktuális információkról, termékekről, akciókról, új funkciókról stb.

Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a hozzájáruló nyilatkozat visszavonásáig, azaz a leiratkozásig tart az adatkezelés.

Az adatok megismerésére jogosult lehetséges adatkezelők személye: A személyes adatokat cask az adatkezelő munkatársai kezelhetik, a fenti alapelvek tiszteletben tartásával.

Az érintettek adatkezeléssel kapcsolatos jogainak ismertetése: Az érintett bármikor, ingyenese leiratkozhat a hírlevélről.

Az adatkezelés jogalapja: az érintett önkéntes hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, és a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény 6. § (5) bekezdése.