By Szőcs-T. Magdi

Sokszor találkozhattok a kérdéssel, hogy milyen festékkel fessünk, sima vagy ammóniamentes hajfesték legyen? Lehet, hogy ez az ammóniamentes festék nem is mond olyan sokat számodra, pedig kimondottan jó dolog. Úgy lehet új hajszínünk, hogy közben a festékekben levő káros anyagokat a lehető legalacsonyabbra csökkentjük az ammóniamentes hajfestékkel.

Miért volt szükség egy új típusú hajfestékre?

Sokszor hallani, hogy rossz minőségű a haj a festéktől, vagy hogy fakó a haj színe, esetleg fésülhetetlenné teszi a festés, gyorsan zsírosodik, a hajvég elszálkásodik vagy vékonyodik, esetleg hullik….netán allergiás tüneteket okoz.

A fenti panaszok, adták az okot, amiért a hajfesték gyártóknak tovább kellett fejleszteniük a festékeiket és megoldást kellett találni a Vendégek panaszaira. Elsőként az allergiás reakciók megszüntetése volt a cél, majd az irritációk csökkentése, a hidratálás, a fésülhetőség javítása és a fényesség állandósítása következett. A gyártók a vizsgálataik alapján az ammóniát találták a legkárosabb anyagnak. Régebben úgy gondolták, hogy az ammónia, ez az illékony anyag nem fog károsodást okozni a hajban, de sajnos a tapasztalatok mást mutattak, azoknál a Vendégeknél, akik az átlagnál jóval többet festik a hajukat. Szerencsére a technológia fejlődés, a szépségipar igénye révén lehetővé vált, hogy létrejöjjön az ammóniamentes hajfesték.

Mi is az ammóniamentes hajfesték?

Több gyártó is kifejlesztette az ammóniát nem tartalmazó, nano-technológiát képviselő hajfestékét, amely a hajfestékek legújabb generációját képviselik. A festék átalakítása következtében a hatóidő kisebb mértékű megnövekedése mellett közel ugyanolyan hatékonysággal képes befedni az hajszálakat, köszönhetően a nano-részecskéknek, amelyek biztosítják a pigmentek bejutását a hajba és annak megkötődését is.

  • Festés előtt a környezeti negatív hatások és a szennyeződések törékennyé és fakóvá teszik a hajat
  • Festés közben a NAYO Complex biztosítja a haj védelmét és annak egészségét
  • Festés után a haj fényesebbnek és ápoltabbnak tűnik, egy egészségesebb külsővel rendelkezik

Mikor ajánlott, mik az előnyei az ammóniamentes hajfestésnek?

Ajánlott, ha szeretnéd megóvni a hajad a hagyományos, de erősebb hajfesték okozta roncsolódástól, főleg ha nagyon sűrűn fested a hajad. Ajánlott, ha allergiás panaszok lépnek, léptek fel a hagyományos hajfestékekkel szemben, illetve, ha tudod, hogy allergiás vagy az ammóniára, esetleg a PPD-re.

Milyen márkát használunk a Magdi Szépségszalonban?

Nayo hajfesték - Magdi Szépségszalon

Nálunk a Kemon NaYo PPD-, ammóniamentes, teljesen illatmentes és természetes összetevőkből (len virág, joghurt kivonat, körömvirág) krémhajfestéket használjuk. A használatával maximális gyengédséggel ápolhatjuk a hajad, tápláló hatóanyagok bejuttatásával anélkül, hogy károsítanánk annak a szerkezetét.

Az ammóniamentes festés már 15 600 Ft-tól elérhető, függően a haj hosszától. A további árainkat az árlistánkban találod.

Ha bármilyen kérdésed van keress bátran kérdéseddel, akár Facebook Messenger-en keresztül, akár telefonon.