Miben különbözik az Ombre a Balayage-tól?

Az Ombre frizura a 2013-as években lett felkapott, de az elmúlt időszakban közkedveltebb a Balayage festés. Az Ombre frizura abban különbözik a Balayage-tól, hogy az Ombre a hajhossz teljes végén világos, míg a Balayage napszívta hatással melírozott.

Ombre

Az egyik legkedveltebb hajfestés, a kitalálása óta. Az Ombre francia szó magyar megfelelője árnyék. Az Ombre hajfestések általában a hajtőnél sötétebb, a hajvégek felé pedig világosodik, úgy néz ki, mintha egy jó nagy lenövéssel távoznál a fodrásztól. Persze ez csak viccesen, mert egy rendesen elvégzett Ombre festés nem lenövés hatású.

A világosítás mértéke a haj állapotának és a Vendég kívánságának a függvénye. A cél egy szép átmenet elérése. Az Ombre-nak egy fordított, felül világos, alul sötét verziója is létezik.

A rossz Ombre

A szép átmeneti hatás helyett egy középen, csíkban elvágott, felül barna, alul sárga színű festés…ez szerintünk egy elrontott Ombre festés. Sajnos elég sűrűn láthatunk az utcán is ilyeneket, és hozzánk a Magdi Szépségszalonba is sokan jönnek ilyen festéssel, hogy rendbe hozzuk.

Balayage

A Balayage hajfestéssel (francia szó, magyarul sepregetést jelent) sötét és világos tincseid fokozatosan váltják egymást a fejtetőtől a hajvégekig, sokféle árnyalat játékával jutalmazva meg frizurádat.

Amikor a hajat melírozzuk vagy Ombre módszerrel festjük, a festékkel bekent tincsekhez fóliacsíkokat használunk. Ez az, ami a Balayage esetében hiányzik, így egy lágyabb tónusú frizurát eredményez. Balayage egy szabad kezes technika, a festésnél a fodrász a kezébe veszi a tincseket és ecsettel viszi fel a festéket, söprögető mozdulatokkal. Ezzel a technikával pedig szabályozni tudjuk a hajfesték mennyiségét, így a végeredmény is sokkal naturálisabb lesz majd, mint az Ombre esetében. Ha szükséges, akkor árnyalatra színezzük. Sok féle árnyalattal játszhatunk ennél a technikánál.

Nem ajánljuk az otthoni Balayage hajfestést, mert nehéz. Még a fodrászoknak is jó kézügyességre, szakmai hozzáértésre, gyakorlásra van szüksége. Hidd el, nem mindegy, mennyi festék vagy szőkítő, hova és milyen gyorsan kerül a hajadra.

Miért érdemes bevállalnod az Ombre-t vagy a Balayage-t?

Az átmenetes festések egyik legnagyobb előnye az, hogy borzasztóan praktikusak. Nem igényel olyan sűrű hajfestést, mint egy rendes tőfestés, hiszen nem a tőtől indul, így a hajfestésünk sokáig természetes hatású marad, főleg ha a hajtőnél a természetes hajszínünk marad. Hiszen ekkor a fejtetőt egyáltalán nem is éri festék. Az előnye, hogy nincs lenövés, rossz érzés, csak a szép színátmenetes haj.

Íme néhány fénykép Instagram fiókunkból, inspirációnak:

Mennyibe kerül egy Ombre, vagy egy Balayage festés?

Rövid Haj Félhosszú haj Hosszú haj
Ombre / Balayage / Babylights festés 14 800 16 800 20 200
Ombre / Balayage / Babylights festés, vágás 17 800 19 800 23 200

Ha, a leírásunk alapján, maradt még kérdésed, akkor írj nyugodtan Facebook üzenetben, vagy keress a 06203168098-as telefonszámon, és igyekszünk minden kérdésre válaszolni.