By Szőcs-T. Magdi

A menyasszonyi konty kiválasztásán kívül is egy esküvő megszervezése nagyon nagy terhet ró a menyasszonyra, az ifjú párra. Talán túl sok aggodalmat okoz a tökéletes helyszín megválasztása, a tökéletes design kialakítása, a hölgyek ruhájának, sminkjének, menyasszonyi frizurájának a kiválasztása. A szalonban sokszor találkozunk az aggódó menyasszonyokkal, ezért az esküvői frizurájukkal kapcsolatban szeretnék egy picit segítséget nyújtani, hogy könnyebb legyen annak megválasztása, a haj felkészítése, vagy akár a fodrásszal való kommunikáció az esküvő előtt.

Alkalmi frizurák rövid-, félhosszú- vagy hosszú a hajból?

Szinte mindegy! Megfelelő menyasszonyi kontyot, vagy alkalmi frizurát biztos találunk számodra, a hajadnak megfelelően!

Tényleg mindegy, hogy milyen hosszú a hajad, ez nem feltétele, hogy csodás legyél a Te napodon, amikor minden rólad, rólatok szól. Persze sokan a hosszú hajra teszik a voksukat, mert abból lehet igazán látványos menyasszonyi kontyot készíteni, de a rövid frizura kedvelője emiatt ne hosszabbítson hajat, vagy növessze meg – bár ha erre az egy napra ez a vágya, akkor erre is van lehetőség – mert csodás menyasszonyok millió mondták ki a boldogító igent rövid hajat viselve.

Mennyire kell tervezni a menyasszonyi kontyot?

Mivel az esküvőről, egy nagyon exkluzív eseményről lévén szó, ami egy csodás alkalmi frizurát igényel nem kérdés, hogy érdemes komoly figyelmet fordítani az alkalmi frizura kiválasztására és próbájára. Ebből kiindulva meg is válaszoltam azt a kérdést, hogy mennyire fontos, hogy időben kiválasszuk a fodrászt és felvegyük vele a kapcsolatot.

Miért fontos, hogy időben lássa a fodrász a hajad? Általában a nők valamilyen hajproblémával küzdenek, mint például a haj zsírosodása, -hullása, – szárazsága, a -töredezettsége, a –elvékonyodottsága, de előfordul, hogy kócos, kezelhetetlen a haj. Ezekben az esetekben a fodrásznak időt kell adni, hogy az esküvő napjáig javítani tudja a haj állapotát, hogy csillogó, egészséges hajjal büszkélkedhessen a menyasszony.

Ha a fodrász látta a hajat, akkor tud tanácsokkal segíteni – az arc-, a fejforma, a haj állapota alapján – a tökéletes menyasszonyi konty megtalálásában. Felvetődik a kérdés, hogy egy jó fodrásznak nem mindegy, hogy milyen a haj? Ha jó szakember, akkor meg kell tudnia valósítani a kiválasztott frizurát. Sajnos ennyire nem egyszerű a dolog, mert vannak olyan menyasszonyi kontyok, amiket sűrű hajból lehet elkészíteni, egy kócos, sprőd hajból készített konty sem tud gyönyörű lenni.

Ezért ajánlom mindig, hogy előtte kezeljük a hajat, annak függvényében, hogy milyen alkalmi frizurát szeretnénk készíteni. A tartós hajegyenesítéssel a kócos kezelhetetlen haj, míg a CPR kezelésünkkel a haj szerkezetét tudjuk javítani. Ide tartozik még a festett, vagy dauerolt haj is, mivel ezeket úgy kell időzíteni, hogy a nagy napra tökéletes színt, vagy hullámosságot kapjunk, nem lenne jó, ha egy pici lenövés elrontaná az összhatást.

Mi a legfontosabb az alkalmi, vagy menyasszonyi frizura kiválasztásánál?

A legfontosabb??? TE! A te egyéniséged, mert akkor vagy a legszebb, ha saját magad lehetsz. Ezért nem ajánlom, hogy magadra erőltess olyan menyasszonyi kontyot, amiben nem érzed jól magad, mert akár el is ronthatja a Te napod!

Mindig arra törekszem, hogy a személyiséghez, archoz és hajhoz ajánljak menyasszonyi kontyot, alkalmi frizurát, és segítsek, hogy megtalálják, azt ami örömet okoz úgy a menyasszonynak, mint a szeretteinek.

Készülődő menyasszony

Használjunk kiegészítőket?

Mindenképp! Egy jól megválasztott hajdísz, vagy fátyol mindig az esküvői konty előnyére válik.

Én személy szerint, mindig keresem a csodás fejdíszeket, hogy ezzel is segíteni tudjak a megfelelő kiválasztásában. A Magdi Szépségszalonban mindig több hajdísszel is készülünk, hogy a próbán többet is ki tudjunk próbálni. Ilyenkor már érdemes tudni, hogy milyen a ruha,a smink és a csokor, hogy az összhang meglegyen. Érdemes a fodrásszal megosztani, hogy milyen stílusú lesz az esküvő, mert ez is nagyban befolyásolja a végeredményt. Én mindig arra törekszem, hogy a menyasszonyi frizura akkor is tökéletes legyen, ha a menyasszony átöltözik, vagy leveszi a fátylat.

Mi van, ha valami olyat szeretne a menyasszony, ami valami új?

Például egy hosszú dús hajat? Igen, ez is megoldható. A mai hajhosszabbítási technikák, annyira kifinomultak, hogy észrevétlenül is viselhetünk póthajat – de fontos, hogy az minőségi póthaj legyen. Ehhez mindenképp fontos időben egyeztetni, hogy a megfelelő póthajat beszerezd, vagy beszerezzük, és a hajhosszabbítást is időben elvégezhessük.

Vannak ötleteid, hogy milyen alkalmi frizurát szeretnél?

Nincs is annál szebb, mikor egy boldog menyasszony lelkes, tervezi a frizuráját, nyomtatja a szebbnél szebb esküvői kontyokat. Öröm neki segíteni a csodás frizurája megvalósításában, nézd meg korábban készített kontyainkat és használd fel őket ötletnek.

Azt javaslom, hogy légy kreatív, szárnyalj, a megvalósításban ránk számíthatsz! 🙂

Természetesen a fentiek vonatkoznak a koszorús lányokra is, így a szalonunk teljes körű szolgáltatást nyújt nemcsak a menyasszonynak, hanem a koszorús lányainak is.

Inspirálódj Instagramra feltöltött kontyaink közül:

Magdi elkészítette vendégünk álmai kontyját az esküvőjére🤍👰🏼‍♀️🕊💐
Nektek, hogy tetszik? 🤍🤍🤍 #konty #hairbun
Sokan lennének a konty tulajdonosának a helyében 🤩 Szeretjük egy napra hercegnőnek érezni magunkat👸🏼  #instafashion #beautysalon #hairstyle #hairstyles #hairs #hairsalons #hairbunmaker #hair #prilaga #hairfashion #hairbuns #hairsalon #hairdresser #hairbun #hairofinstagram #hairoftheday #konty #menyasszony #kiengedettkonty#magdiszepsegszalon

Mennyi a menyasszonyi konty ára?

Szépségszalonunkban 10 000 – 30 000 Ft között mozognak a esküvői kontyok árai, függően attól, hogy mennyire dús a hajad, milyen hosszú, és milyen kontyot szeretnél. A legjobb ha felveszed velünk a kapcsolatot és megbeszéljük, hogy mi az elvárásod, az megvalósítható-e, illetve mennyibe kerülne.

Ha kiszállást kérnél, akkor ennek díjáról érdeklődj elérhetőségeinken: 5. kerület Gerlóczy utca 9. vagy a 06203168098-as telefonszámon, esetleg írj Facebook oldalunkon.

Haj: Szőcs-Trekovanyic Magdolna
Fotó: Miks László
Smink: Báti Anita Nitah
Modell: Csobán Nóra