Szőkítés utáni hajápolás, de ide sorolhatnánk a hajszín világosítást is, nagyon fontos, hogy a haj ne száradjon ki és ne veszítse el fényét a nem megfelelő hajápolás következtében.

Sokszor kerestek meg minket azzal, hogy akár 1-2 árnyalattal is de világosítsunk a hajszíneteken, de az Ombre- meg a Balayage frizurák miatt nagyon sűrűn kell szőkítenünk, világosítanunk ahhoz, hogy az árnyalatok szépek legyenek.

Magdi Szépségszalon hajszőkítés
Szőkítés egy alkalom

Ahhoz, hogy elkerüljük a hajunk kiszáradását, fényének elvesztését a szőkítés utáni hajápolás a leghatékonyabb módja minőségi hajápoló szerek beszerzése és használata. Már azzal is sokat tehetünk, ha odafigyeléssel választjuk ki a samponunkat, balzsamunkat. Ha megtehetjük szerezzünk be hajápolókat, amiket 10-20 percig kell a törölköző száraz hajunkon hagynunk, hogy kifejtse hajtápláló hatását.

Ha rendszeres a haj szőkítése, világosítása akkor még inkább fontos az odafigyelés. Hajtörés esetén érdemes melegollós hajvágást választani a sima vágás helyett. Ez lehetővé teszi a hajvég elzárását és az ápoló anyag bent tartását. Fontos a hajvégek ápolása ahhoz is, hogy a festék pigmentek ne tudjanak távozni, ahogy egy nyitott hajszerkezet esetében megtörténne.

A jó hír az, hogy megfelelő ápolással egészséges hajunk lehet, akkor is, ha szőkítjük vagy világosítjuk a hajunkat. Ha megtörtént a baj és kiszáradt, letört a hajunk, akkor tudunk professzionális hajápoló kezeléseket ajánlani, amelyek segítségével javítani tudunk a hajunk állapotán.

Ha kérdésetek van a fentiekkel kapcsolatban írjatok nyugodtan Messengeren és igyekszünk megválaszolni azokat.