by Magdi, Noémi és Eszti

Otthoni hajápolás eredménye is lehet olyan puha és fényes haj, mint amilyet a fodrászatban kapsz. Segítünk neked 😊

Fontos tudni, hogy a hajunkat ugyanúgy hidratálnunk kell, mint bőrünket.

Mi kell az otthoni hajápoláshoz?

A hajad három kategóriába sorolnánk: festett, erősen károsodott vagy normál haj.

A hajunk megfelelő kategóriába sorolva lesz lehetőségünk, hogy a megfelelő sampont, balzsamot és hajpakolást tudjuk kiválasztani az eredményes hajápoláshoz.

Mindig alaposan mossuk meg a hajunkat, a fentiek alapján kiválasztott, megfelelő samponnal, legalább heti 2 alkalommal.

Hajmosás után törölköző száraz hajra vigyük fel a hajbalzsamot és heti 1 alkalommal a hajbalzsam helyett használjunk hajpakolást. Fontos, hogy ne vizes hajra vigyük fel a hajápolókat, mert, akkor nem tud beépülni a hajszálakba, hogy ápolja azokat, hanem lefolyik róla.

Fontos, hogy a hajbalzsamot a hajvégekre vigyük fel és ritka fogú fésűvel fésüljük át a balzsamot, majd 1-2 percig hagyjuk a hajon. A hajpakolás esetében is az előző eljárást kövessük. A pakolást akár 5-10 percig is javasolt a hajon tartani, függően a konkrét hajpakolásra vonatkozó ajánlásnak. A hatóidő lejártával alaposan öblítsük la hajunkat.

A hajápoló hatását tovább fokozhatjuk, ha egy törölközőbe lazán betekerjük a hajunkat így a meleg hatására jobban be tud épülni a hajápoló hatóanyaga.

A hajszárítás előtt, a nedves hajra, érdemes hővédő hajvégápolót használni. Ezt az olajat is lehet ugyanúgy a hajvégre tenni, majd befésülni a hajba. Nem kell belőle sok, mert elnehezítheti a hajat! A hajszárítás ne túl meleg hajszárítóval történjen, és mindig a hajnövés irányába fújd, elkerülve a haj szálkásodásást. A száraz hajra még egy kis hajvégápoló olaj a hajvégekre és készen is vagyunk 😊

Reméljük, hogy a fentiekkel tudtunk pár praktikus segítséget adni, hogy az otthoni hajápolás ugyanolyan eredmények hozzon, mint amit mi a szalonban is nyújtani tudunk. Ha esetleg kérdésetek merülne fel, akár az egyes hajápolási lépésekkel, vagy a használható hajápoló termékekkel, akkor keressetek nyugodtan, akár Messengeren is.