by Kulcsár Noémi

Gondoljunk csak bele, mennyi külső és belső hatásoknak tesszük ki hajunkat pl: hajfestés, dauerolás, hajszárítás, hajformázók, hajcsavarók, rossz minőségű hajkefék, hajvasaló, hajsütő stb.

Nem csoda, hogy hajunk vége töredezetté válik és szálkássá. Akár még az UV sugárzástól vagy a klóros esetleg sós víztől, ami nyáron megviselheti hajunkat.

 

Próbáljuk meg ilyenkor táplálni hajunkat, különböző tápláló pakolásokkal, olajokkal! Hajvégápoló olajokat minden nap használhatjuk, amit szigorúan csak a végekre teszünk, hajtövekre azért nem, mert el nehezítheti hajunkat és zsíros hatást kelthet.

Fontos hogy mindig frissítsük hajunk végét 2-3 havonta. Aki szeretné, hogy tömör és egészséges haj végé legyen, ajánlom a melegollós hajvágást, ami elzárja a hajvégeket és nem hagyja, hogy vissza töredezzenek azok. Haj növesztéshez kifejezetten javasolt. 🙂

Hajápolást se felejtsük el, fodrászatunkban meg található a Joico hajszerkezet újjáépítő, ami arra specializálódott, hogy száraz igénybe vett hajunkat kívülről belülről helyre állítsa. Ez egy 4 anyagból álló pakolás, ami először belülről aztán kívülről kényezteti hajszálainkat. Havonta vagy akár kéthetente is ismételhetjük ezt a helyreállító kezelést.

Aki szeretné, hogy selymes és puha egészséges haja legyen érdemes a melegollót és a haj szerkezet javítóinkat akár egyszerre igénybe venni.

Ha ennyi külső mechanika hatás éri hajunkat érdemes foglalkoznunk vele, mert egy szép és egészséges hajnál nincsen jobb érzés!