By Kulcsár Noémi

Sok hölgy vendégünk szenved a száraz, töredezett haj okozta problémától, ezért gondoltuk, hogy egy kis segítséget adunk, így bejegyzés formájában.

A legfontosabb, a töredezett hajnál, hogy a már eltört hajvéget nem lehet visszaállítani, azt minden esetben el kell távolítani. A törött hajvégek eltávolításának előnyös hatása, hogy a hajszálak egységesebbek, kezelhetőbbek lesznek. Így könnyebben is tudjuk növeszteni, mert nem törik vissza ( a haj növesztésnél előnyös 2 havonta hajat vágni, akár a melegollós hajvágással, ami még jobban segíti hajunk szerkezetének megtartását)

A szépségszalonban mi a Bain de Terre Sweet Almond sampont szoktuk ajánlani, ami segíti a haj regenerálódását és jótékony hatása révén a haj növekedését is felgyorsítja.

A különböző balzsamok használatával a hajunk nem szárad ki, és megőrzi a puha állagát és csillogó fényét. Érdemes minden hajmosás után használni.

Hogyan óvhatjuk a hajunk, hogy ne törjön meg újra, és ki se száradjon?

Ilyen károsító lehet a túlzott meleg levegő, például a hajszárító használatakor figyeljünk, hogy kisebb fokozatot válasszunk, és tartsuk távolabb a hajunktól a hajszárítót, úgy is, hogy akár tovább kell szárítanunk a hajunkat.

Figyeljünk arra is, hogy a vizes haj sokkal érzékenyebb, mint a száraz haj, ezért nem mindegy, hogy milyen kefét választunk a hajunk kifésüléséhez. Érdemesebb ilyenkor egy ritka fogú fésűvel fésülni a tincseket, meggátolva a hajunk sérülését.

Használjunk napi 1-szer hajvég ápoló olajat. Csak egy-két csepp szükséges, és gyönyörű, ápolt és fényes hajat kapunk egész napra!

Hát nem erre vágyik minden nő?! 🙂